Prachtige tassen van Ecologisch gelooid leer

Voor het ecologisch looien worden accacia-, tamarindezaden en en bestanddelen van de fatamastruik gebruikt. Deze manier van looien zorgt voor een naturel uitstraling en de structuur van het leer blijft goed zichtbaar. De tassen worden gemaakt in Niger, Mali en Burkina Faso.

peul van de Ttmarindeboom met de zaden

Niger is één van de armste landen van de wereld en heeft veel politieke instabiliteit gekend. In buurlanden Mali en Burkino Faso is de situatie al niet veel beter.

Sinds 1992 maakt een groep leerbewerkers de lederwaren voor Tahoua Import, onze fairtrade importeur. Er wordt overlegd over ontwerpen, trends en bedrijfsvoering. Zo mogelijk worden er mikrokredieten verstrekt om bv grote, goede partijen leer in één keer in te kopen.

Het werken met ontwerpers is erg stimulerend voor het vakmanschap en levert een goede afstemming en kwaliteitsverbetering op.

De orders worden voor een groot deel vooruit betaald en er wordt gewerkt volgens de  principes van de eerlijke handel. Het resultaat mag er zijn; prachtige tassen moderne ontwerpen en mooie kleuren.

Door de contacten met Tahoua Import is er sprake van grote continuiteit en dat geeft velen een inkomen voor het gezin en de kans op een betere toekomst.