Lichtjes voor donkere dagen

 

 

 

 

 

 

Handgemaakte kaarsen uit Swaziland!

 

In  Swaziland worden tussen grote ananasplantages al 30 jaar de mooiste kaarsen gemaakt.  ‘Millefiore’ heet de techniek waarmee de patronen in de kaarsen worden gemaakt. De oorsprong ervan ligt in Venetië waar de veelkleurige kralen vandaan komen waar vroeger mee werd gehandeld. De stal van een boerderij is omgebouwd tot een fabriek die aan alle fairtrade normen voldoet. Er vinden nu 70 mannen en vrouwen werk. In de beschrijving op de kaars zit een gebruiksaanwijzing. Lees deze goed!

 

 

Palmoliekaarsen uit Indonesië

Deze kaarsen worden gemaakt in de  niet zo vruchtbare en arme omgeving van Oost Java. De productie gebeurt voornamelijk met de hand om daardoor zoveel mogelijk mensen werk te bieden. De werknemers worden gestimuleerd om binnen het bedrijf door te groeien. De arbeidsomstandigheden zijn goed; het is een lichte, schone en goed geventileerde werkomgeving. Ook de veiligheid is prima geregeld. De huidige fabriek heeft een capaciteit tot 200 medewerkers.

 

Nobunto kaarsen uit Afrika

Unieke kleine kunstwerkjes op kaarsen. Elke kaars is met de hand beschilderd door kunstenaars van de producent Nobunto. De kunstenaars laten zich inspireren door het prachtige zuid Afrikaanse kaaplandschap en tradities.
Nobunto is een kleine Zuid Afrikaanse producent van handbeschilderde artistieke kaarsen in het pittoreske dorpje Napier uit de Zuidwest Kaap regio. Elke handbeschilderde kaars heeft een uniek karakter. Hierdoor wordt elke kaars een klein kunstwerkje.