Hennep thee van Dutch Harvest

Hennep thee

De hennep thee (officieel: hennep ‘infusie’) is gemaakt van de bladeren en bloemen van de hennep plant. Op het moment van oogsten hebben zich ook al beginnende zaden gevormd in de bloem, deze zullen dus ook in de theemelange zitten.
de thee zit los in de verpakking, geen theezakjes dus.

De smaak

Hennep thee is een milde, frisse, lichtzoete thee met een ietwat prikkelende nasmaak. Sommige mensen vergelijken de smaak met die van groene thee, maar dan minder bitter. Anderen noemen het weer een frisse variant van een kamillethee.De thee is gemaakt van de zogenaamde ‘vezelhennep’, planten met een zeer laag THC gehalte (minder dan 0,2%). Daar krijg je dus geen psychoactief effect van.

Simply Hemp

Deze Simply Hemp is hennep thee in z’n meest pure vorm: een zuivere infusie van hennepblad, – bloem en zaad. De thee smaakt fris, mild, lichtzoet en heeft een bijzondere, prikkelende afdronk.

Ingrediënten: Hennepblad, -bloem en –zaad

 

 

Hemp Chai

De Hemp Chai is geïnspireerd op de Chai thee zoals die ontstaan is in India, Nepal, Tibet en Pakistan. Het woord Chai is een algemene woord dat thee in die regio’s betekent. De thee smaakt vol, krachtig, kruidig en ietsje zoet.

Ingrediënten: Hennepblad, -bloem en –zaad (60%), citroengras, venkelzaad, kaneel, gember, peterselie, kardemom, roze peper, zoethout.

 

Hemp & Herbs

De Hemp & Herbs thee is een frisse mix waarin de verschillende kruiden elk goed te proeven zijn.          De pepermunt en gember geven deze zachte hennep kruiden thee wat extra pit. De thee smaakt zacht, fris en heeft veel aroma’s.

Ingrediënten: Hennepblad, -bloem en –zaad* (65%),  kamille, pepermunt, gember, lindebloesem en goudsbloem.

 

 

Hemp & Choco

Deze Hennep thee is wel de meest bijzondere in het assortiment. Vroeger werden ze gewoon weggegooid, de doppen van de cacaobonen. Maar wat blijkt? Ze geven een mooie, romige smaak af als ‘infusie’ met hennepthee. De rozenblaadjes worden toegevoegd we toe voor een mild zoet aroma. De smaak is romig, zacht en zoet.

Ingrediënten: Hennepblad, -bloem en –zaad* (70%), rozenblad, cacaodoppen en steranijs.

 

De hennep thee is volledig onbespoten

Alle toegevoegde kruiden zijn puur natuurlijk en bevatten geen toegevoegde geur- of smaakstoffen.

http://www.dutchharvest.org/